Do toho

Bőtös Botond Visegrád (V4) blogja

Egyéb

Állítsuk meg a muszlim-ellenes őrületet!

Egészen elképesztő muszlim-ellenes uszítás söpör végig a magyar kormánymédia felületein. Most kéne abbahagyni.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]
A Facebook ismerőseim között négy muszlim kultúrájú, vallású, stb. ismerősöm van, de rajtuk keresztül még többel találkoztam, beszéltem már. Itt élnek velünk, Európában. Egyik sem akar robbantani, egyik sem ellensége a nyugati világnak, de van véleményük, mint bárkinek. Azért jöttek ide, Európába, mert itt szerettek volna élni és dolgozni. A muszlim ismerőseim közül kettőnek már van családja, gyerekeik, köztünk élnek ők is, és nagyon aranyosak. Néha kiborítják a kilós lisztet a szoba közepére, hangosak a lépcsőházban, de hát, melyik gyerek nem ilyen? Amikor átmegyek látogatóba hozzájuk, mindig örülnek érkezésemnek. Csak ezt az egyet sajnálom: apát már nem tudom soha elhívni hétvégi arconpörgésre, mert nem isznak alkoholt. De nincs ezzel semmi baj, ezért járok át délutánonként beszélgetni, teára. Tiszteletben tartjuk egymás kultúráját.

Állami szintű uszítás

Egészen elképesztő az a legfelsőbb szintekről ömlő rasszizmus, ami most a manchesteri merénylet után néhány órával elborította a magyar közélet egy részét. A kormánypárti mandiner.hu és 888.hu, illetve a “mindig ellenzékben” mno.hu szerzője, Puzsér Róbert olyan írásra ragadta magát, amelynek hangulata az 1930-as évek uszító atmoszféráját idézi. Akkor a zsidók ellen alakult ki valami nagyon hasonló, politikusok és közírók által gerjesztett megbélyegző gyűlületkampány. Késett a hivatalos Fidesz-propagandagyár is: szerencsénkre szerdai Ripost címoldalán végre kimondja azt, amit már eddig is sejthettünk: Soros áll a legújabb tömeggyilkosság mögött. Egészen elképszető árukapcsolás, igaz, a Fidesz keddi hullarabló mondatai után, mi mást várhattunk volna?

Oké, azt látjuk, hogy az emberek Magyarországon újra milyen könnyen átadják magukat a zsigeri gyűlöletnek, milyen könnyű elkezdeni utálni egy csoportot, most ott tartunk, hogy kitelepítsük ki a muszlimokat Európából. Emlékeztetném a magyar olvasót, hogy pont mi, magyarok vagyunk a legjobban felháborodva a magyarok kollektív kitelepítését és megbélyegzését egykor előíró Benes-dekrétumokon, úgy látszik, egy kis fasizmus, ha nem rólunk van szó, még belefér? Vagy mégis, kedves Puzsér Róbert, hogyan gondoltad ezt? Telepítsük őket vissza, de a vagyonukat vihetik vagy azt azért hagyják itt neked? Egy kis megjelölés még belefér vagy vetkőztessük őket azért meztelenre, hogy egyértelmű legyen a bőrük színe más, mint a miénk?

Kőmüves Kelemen újra munkába állt

Magyarországon nemcsak a belpolitikai, de a külpolitikai gondolkozás is nívótlan, tényleg mindenki elhiszi, hogy hazánk a bokréta a jóisten kalapján? Csak rakjuk ki a határra a kerítést, probléma megoldva, oszt jónapot? Milyen szinten kell a 19. században ragadni, milyen szinten életképtelen és működésképtelen már a magyar politikai elit, hogy nem érti a 21. század kihívásait? Tényleg az a magyar válasz, hogy a változásokról legjobb nem tudomást venni, homokba dugjuk a fejünk és ha ezért szólnak, akkor durcásan toporzékolunk? Lehet álmodozni fehér és keresztény Európáról, a boldog 80-as évekről és a Fekete erdei klinika békebeli hangulatáról, de annak a világnak egyszer és mindenkorra és örökre vége.

Nem akarok egy olyan országban élni, ahol az a vezérelv, hogyan ússzuk meg a változásokat, ahol Kőműves Kelemenként akarunk saját jövőnk feláldozásával falakat építeni, mert abba az ország pusztul bele.

Állítsd meg a háborúkat!

Ha valaki nem értené, miért történik velünk most ez Európában, miért tartják sokan a z eseményeket rendkívülinek, akkor mondom és tudatosítsuk: sajnos ezek a tömeggyilkosságok teljesen normálisak egy háború idejében. Amikor a nyugati katonai koalíció szervezett katonai akciókat vezet több arab állam – Líbia, Szíria, Jemen, Afganisztán – területén, illetve egyúttal támogat, fenntart további arab államokban – Marokkó, Egyiptom, Szaud Arábia, Kuvait, Omán, Pakisztán – báb rezsimeket, akkor, egy ilyen történelmi helyzetben, egyáltalán ne várjuk el, hogy a létező konfliktus során csak az egyik térfélen lesznek áldozatok. Másképpen fogalmazva: ez az olaj és a földgáz ára, illetve e nyersanyagok lelőlhelyeihez való hozzáférésnek az ára. Ez az ára kényelmes gépkocsitoknak és a légiközlekedésnek.

Ideje lenne végre abbahagyni a hazudozást. Mi luxusban élünk, ők sivatagi kunyhókban. Amíg itt nem történik változás, addig bizony a reptéren biztonsági ellenőrzés alkalmával az egyik kezeddel a laptopod fogod, a másikkal a nadrágod.

A Korán és a Biblia semmiről nem tehet

Az emberek többsége jó és szeretne jól és békében élni. Akik Európába jöttek és fognak jönni, azért érkeztek, mert ebben a kultúrában szeretnének jól és békében élni. Mi, európaiak pedig dönthetünk: akarjuk-e őket vagy sem. De ami most történik, az a legrosszabb alternatíva, mert megállunk félúton. Kerítést építünk, de bedurrantjuk a letelepedési kötvényeket. Akarjuk is őket, de a úgy viselkedünk, mintha nem fogadnánk be senkit és lenézően, kirekesztően bánunk ezekkel az emberekkel. És az ebből születő frusztráció az oka, amiatt az emberek a valláshoz fordulnak. Igen, a vallás is ambivalens élmény, segíthet az embernek magánéletében, de sajnos a bosszú és a fanatizmus eszközeként is működik. El kéne dönteni, mit akarunk: olyan Európát szeretnénk, amilyen volt – ahol minden ember egyenlő bánásmódban részesül vagy elkezdjük a kitelepítéseket. Merre szeretnénk menni?

George W. Bush és Orbán Viktor furcsa koalíciója Soros György ellen

Végül még egy érdekességet említenék meg. A Fidesz propagandája most minden lehetséges módszerrel azt a Soros Györgyöt támadja, aki egyrészt a világban kialakult brutális egyenlőtlenségeket megteremtő globális kapitalizmus egyik “terméke”, de aki ezekre az ellentmondásokra és lehetséges konfliktusokra már több, mint évtizede figyelmeztetett. Miután Gerorge W. Bush a new yorki ikertoronyok ledöntése után megtámadta Irakot és Afganisztánt, Soros kimondta: az ún “terror elleni háborúval” és a muszlimok elleni hisztériával Amerika saját hátországát, a nyugati világot fogja tönkretenni, megtámadni, mert ez a politika még több terrorcselekményhez fog vezetni.

Az anyagi egyenlőtlenségek mellett a jelenlegi terrortámadásokért a muszlim-ellenes őrület is felelős. Magyarországon sajnos éppen az törénik, hogy a Fidesz és közírói felültek erre az évtizedekkel korábban elindított muszlim-ellenes őrületre.

Bőtös Botond

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás